top of page

VIGOUREUS

OP EIGEN WIJZE

HET THEMA

Vigoureus – op eigen wijze. Naast het feit dat het goed klinkt, past het ook goed bij Aegir. 'Vigoureus' betekent namelijk iets als krachtig en fris. De kracht zit ‘m bij Aegir in het roeien, de frisheid in het water en het leven buiten de boot. Maar niet alleen dat, de frisheid staat ook voor de jeugdigheid van de vereniging; we zijn de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Onze vereniging is populairder dan ooit met duizenden aanmeldingen de afgelopen jaren!

 

Vigoureus, afgeleid van het Franse Vigeur, wat weer afgeleid is van het Latijnse woord vigor, wat thrive of flourish betekent. Deze laatste twee termen zijn Engels voor ‘bloeien’ of ‘gedijen’, wat wederom slaat op de groei die we als vereniging hebben doorgemaakt de afgelopen vijf jaar. Niet alleen in de hoeveelheid leden, maar ook op sportief gebied, neem de prestaties van Ilse Kolkman en Melvin Twellaar.

Tot slot, de ondertitel ‘Op eigen wijze’ slaat op het lustrum zoals wij het vorm hebben gegeven en nog gaan geven.

 

Zoals eerder genoemd slaan wij een geheel ander pad in dan onze voorgaande twee lustrum comités, stappen wij af van de astronomische thematiek en kiezen wij voor meer frisse kleuren (waarmee wij niks af willen doen aan vorige lustra).

 

Daar komt bij dat Aegir, ons inziens, een unieke positie inneemt onder de KNSRB verenigingen. Aegir is gevestigd in het hoge Noorden, ver weg van de rest. Daardoor beleven we het roeileven intenser en zijn we hechter met elkaar. Wij trotse Noordelingen handelen geheel op eigen wijze!

bottom of page