top of page
  • Foto van schrijverPraeses 29ste Lustrum der G.S.R. 'Aegir'

Thema & Kleuren bekendmaking 29e Lustrum

Tijdens het pre-lustrum festival op 7 juli 2022 was eindelijk het moment om met alle aanwezige leden het 29e lustrum thema en de bijbehorende kleuren te delen. Kijk hieronder de themabekendmakingsvideo.'Vigoureus' - Op Eigen Wijze

Vigoureus – op eigen wijze. Naast het feit dat het goed klinkt, past het ook goed bij Aegir. 'Vigoureus' betekent namelijk iets als krachtig en fris. De kracht zit ‘m bij Aegir in het roeien, de frisheid in het water en het leven buiten de boot. Maar niet alleen dat, de frisheid staat ook voor de jeugdigheid van de vereniging; we zijn de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Onze vereniging is populairder dan ooit met duizenden aanmeldingen de afgelopen jaren!

Vigoureus, afgeleid van het Franse Vigeur, wat weer afgeleid is van het Latijnse woord vigor, wat thrive of flourish betekent. Deze laatste twee termen zijn Engels voor ‘bloeien’ of ‘gedijen’, wat wederom slaat op de groei die we als vereniging hebben doorgemaakt de afgelopen vijf jaar. Niet alleen in de hoeveelheid leden, maar ook op sportief gebied, neem de prestaties van Ilse Kolkman en Melvin Twellaar.


Tot slot, de ondertitel ‘Op eigen wijze’ slaat op het lustrum zoals wij het vorm hebben gegeven en nog gaan geven. Zoals eerder genoemd slaan wij een geheel ander pad in dan onze voorgaande twee lustrum comités, stappen wij af van de astronomische thematiek en kiezen wij voor meer frisse kleuren (waarmee wij niks af willen doen aan vorige lustra).

Daar komt bij dat Aegir, ons inziens, een unieke positie inneemt onder de KNSRB verenigingen. Aegir is gevestigd in het hoge Noorden, ver weg van de rest. Daardoor beleven we het roeileven intenser en zijn we hechter met elkaar. Wij trotse Noordelingen handelen geheel op eigen wijze!


De kleuren

Wat is een lustrum thema zonder kleuren? Kleuren zijn er toe in staat om het lustrum net dat extra zetje te geven, net dat extra beetje kleur en ontwerp mogelijkheden. Zo zitten de kleuren van het lustrum in alle ontwerpen van de kleding, in het promo materiaal, maar zal het ook zichtbaar zijn op het lustrum terrein en in alle andere lustrum gerelateerde evenementen terug komen.


'Levendig Violet' 'Dynamisch Turquoise' 'Schitterend Geel' 'Doortastend Bordeaux'


Dit zijn de kleuren van het 29e Lustrum der G.S.R. 'Aegir' Vigoureus - op eigen wijze.Comments


bottom of page