top of page
  • Foto van schrijverPraeses 29ste Lustrum der G.S.R. 'Aegir'

Bekendmaking Lustrum Roeikleding

Inmiddels is het alweer een poos geleden dat het Vigoureus lustrum roeipakje bekend is gemaakt aan de leden van de G.S.R. 'Aegir'. Middels deze post willen we dit graag met u allen delen. Een aantal wedstrijden zijn inmiddels al gestart in lustrumkleding, en het Lustrum Comité kijkt er naar uit om dit ontwerp te zien op alle komende wedstrijden en roei evenementen.


Het ontwerp

Een roeipakje ontwerpen is een hele klus. Het moet aan veel regels voldoen die vanuit de K.N.R.B. opgesteld zijn. Zo mag het pakje niet op een andere vereniging lijken en moet het zichtbaar zijn vanaf 100m welke vereniging het pakje representeert. Daarnaast moeten leden het pakje ook nog aan willen doen. Veel om rekening mee te houden dus. Met lustrum kleuren 'Levendig Violet', 'Dynamisch Turquoise', en 'Schitterend Geel' wilden we ondanks het fleurige patroon van deze kleuren een chique en subtiel ontwerp maken. Veel schetsen en voorbeelden later, kwamen we uit op een subtiel strepen patroon wat aan de zijkanten vervaagd. Omdat Aegir's kleur natuurlijk rood is, was het voor ons van belang dat deze kleur niet ontbrak. Zo is de kleur 'Doortastend Bordeaux' tot stand gekomen in het broekje en de ster.


De bekendmaking

In de afgelopen KEI-week was het tijd voor de bekendmaking van het lustrum roeipakje tijdens het welbekende 'Bloomingdale'. Rond een uurtje of 8 gingen een mannen en vrouwen 8+ het water op, waarbij zij het lustrum tenue nog geheim hielden toen zij aan Aegir voorbij roeiden. Een half uur later kwamen de 2 achten weer richting Aegir, waar alle aanwezigen vol spanning aan de kant van het water stonden te wachten. Eenmaal weer aan wal, was het tijd voor de officiële bekendmaking waarbij de 16 roeiers de Ergo challenge aftrapten in het lustrum tenue. Het lustrum tenue is met veel enthousiasme onthaald en Aegir-leden lopen er vol trots in rond zowel op Aegir als buiten de vereniging.

Comments


bottom of page